Zanimivosti

Postrezite krompir nekoliko drugače!

M. S., Maja
19. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Za vse ljubitelje krompirja danes pečemo krompir s paradižnikom in bučkami. Kaj pa, če ga danes pripravite za kosilo?

Revija Maja

Poletni zapečenec s paradižnikom in bučkami

Sestavine za 4 osebe:
600 g krompirja
200 g paradižnika
200 g bučk
1 strok česna
1/2 žličke soli
poper
muškatni orešček
250 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. Bučke in paradižnik umijemo ter prav tako narežemo na rezine.

3. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja, bučk in paradižnika. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

Preberite tudi: Tako pripravljenega ananasa najbrž še niste jedli. Kliknite TUKAJ!