Zanimivosti

Sočna ananasova pita za sladkosnede

M. S., Maja
19. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Z njim je lahko sladek začetek vikenda v petek ali še slajši konec dveh prostih dni v nedeljo. A ne ugibajmo, kateri dan je pravi za ananas, in si ga privoščimo kar takoj.

Revija Maja

Ananasova pita

75 minut

Sestavine za 10 kosov:
500 g krhkega testa
200 g češnjeve marmelade
100 g moke
1/2 žličke pecilnega praška
50 g kokosove moke (nastrgan in dehidriran kokos)
150 g zmehčanega masla
150 g rjavega sladkorja
2 veliki jajci
5 ananasovih rezin (obročkov)
5 celih glaziranih češenj

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini v velikosti okroglega pekača (premer 22 cm). Položimo ga v pekač, obložen s papirjem za peko, pokrijemo z listom papirja za peko in nanj stresemo suh fižol ali riž. Pečemo 25 minut.
2. Odstranimo fižol ali riž in pečemo še 10 minut. Vzamemo iz pečice, testo namažemo z marmelado.
3. Za nadev zmiksamo moko, pecilni prašek, kokos, maslo, jajca in sladkor. Prelijemo po pečenem testu in na vrh položimo rezine ananasa. Na sredino vsake rezine položimo češnjo in pečemo 35–40 minut.
4. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se pita popolnoma ohladi. Potem jo zvrnemo iz pekača in postrežemo s sladoledom.

Preberite tudi: Najboljši recept za jagodno pito. Kliknite TUKAJ!