Zrezek v zeliščni skorjici
Sestavine za 3 osebe:
3 svinjski zrezki (po 150 g)
sol, poper
3 vejice timijana
2 vejici origana
2 vejici peteršilja
40 g drobtin
1 žlica moke
2 jajci
olje za peko
Za prilogo:
600 g kolerabe
sol
1 šalotka
2 žlici olja
3 žlice moke
100 ml smetane za kuhanje
muškatni orešček
Priprava:
1. Kolerabo olupimo in narežemo na koščke. V slani vodi jo kuhamo 15 minut. Odcedimo in vodo prestrežemo.
2. Šalotko olupimo in sesekljamo. Na maščobi jo popražimo, potresemo z moko, še nekaj časa pražimo, potem pa zalijemo z juho in smetano. Mešamo do vretja. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom, nekaj minut kuhljamo. Nazadnje dodamo koščke kolerabe in dobro pregrejemo.
3. Zrezke potolčemo, solimo, popramo. Zelišča osmukamo in sesekljamo, zmešamo jih z drobtinami. Jajci razžvrkljamo.
4. Zrezke povaljamo v moki, potem v jajcih in nazadnje v drobtinah. Spečemo jih v olju in ponudimo z omako.