Zanimivosti

Mesna poslastica: zrezek v zeliščni skorjici

M. S., Maja
16. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Pripravite zrezek v zeliščni skorjici in navdušite z mesno poslastico. Kako ga pripraviti, izveste v spodnjem receptu.

Revija Maja

Zrezek v zeliščni skorjici

Sestavine za 3 osebe:
3 svinjski zrezki (po 150 g)
sol, poper
3 vejice timijana
2 vejici origana
2 vejici peteršilja
40 g drobtin
1 žlica moke
2 jajci
olje za peko

Za prilogo:
600 g kolerabe
sol
1 šalotka
2 žlici olja
3 žlice moke
100 ml smetane za kuhanje
muškatni orešček

Priprava:

hidrotehnik, urejanje-recne-struge, urejanje-vodotokov

Reporter.si

Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?

1. Kolerabo olupimo in narežemo na koščke. V slani vodi jo kuhamo 15 minut. Odcedimo in vodo prestrežemo.

2. Šalotko olupimo in sesekljamo. Na maščobi jo popražimo, potresemo z moko, še nekaj časa pražimo, potem pa zalijemo z juho in smetano. Mešamo do vretja. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom, nekaj minut kuhljamo. Nazadnje dodamo koščke kolerabe in dobro pregrejemo.

3. Zrezke potolčemo, solimo, popramo. Zelišča osmukamo in sesekljamo, zmešamo jih z drobtinami. Jajci razžvrkljamo.

4. Zrezke povaljamo v moki, potem v jajcih in nazadnje v drobtinah. Spečemo jih v olju in ponudimo z omako.

Preberite tudi: Posladkajte se z jagodno zmrzlino. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah

konopljika
Navadna konopljika

Vpliva na delovanje hipofize in posledično hormonov v telesu