Zanimivosti

Krema z jagodami za pomladno razvajanje

M. S., Maja
8. 5. 2018, 15.01
Deli članek:

Sočne in sladke jagode so visoko na lestvici priljubljenega sadja. Ker prihaja njihov čas, smo za vas pripravili recept za karamelizirano kremo iz jagod.

Revija Maja

Karamelizirana krema z jagodami

90 min

Sestavine za 4 osebe:
1 vaniljin strok
100 ml mleka
300 ml sladke smetane
1 žlička pomarančne lupine
4 rumenjaki
50 g sladkorja
3 žlice rjavega sladkorja
300 g jagod

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 140 stopinj. Jagode umijemo in narežemo na koščke. Štiri jagode prihranimo cele, koščke pa razporedimo v modelčke.

2. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico. Mleko zavremo s smetano, sredico in vaniljinim strokom ter pomarančno lupino.

3. Rumenjake s sladkorjem kremasto, a ne penasto, stepemo. Med stepanjem prilivamo vročo mlečno smetano.

4. Zmes precedimo in nalijemo v keramične posodice, na jagode. Posodice postavimo v pekač. Vanj prilijemo toliko vode, da sega do dveh tretjin posodic. Postavimo v pečico za eno uro.

5. Modelčke vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Potem jih postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

6. Ohlajeno kremo potresemo z rjavim sladkorjem in postavimo modelčke v pečico (funkcija žar), da sladkor karamelizira.

7. Obložimo s preostalimi polovičkami jagod.

To je različica slovite crème brûlée.

Preberite tudi: Tako slastnega jagodnega kolača še niste jedli! Kliknite TUKAJ!