Zanimivosti

Juha z mlado čebulo, slastna pomladna jed!

M. S., Maja
19. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Veliko zelenjave, da preženemo utrujenost in se naužijemo svežine – to je recept za pomladno kuhinjo.

Revija Maja

Juhica z mlado čebulo

30 min

Sestavine za 4 osebe:
2 šopka mlade čebule
750 g moknatega krompirja
1,5 l čiste zelenjavne juhe
100 m smetane
maslo

Priprava:

1. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.

2. V loncu segrejemo maslo in dodamo čebulo. Eno pest čebule prihranimo.

3. Ko se čebula zmehča, dodamo krompir, solimo, popramo, zalijemo z juho in kuhljamo 15 minut.

4. Juho ukašimo s paličnim mešalnikom in vanjo vlijemo smetano. Zmešamo in juho razdelimo na krožnike. Potresemo s sesekljano čebulo.

Preberite tudi: Pripravite slastno špansko paeljo. Kliknite TUKAJ!