Zanimivosti

Pripravite slastno špansko paeljo

M. S., Maja
18. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem popelje v Španijo. Potovanje po svetu je lahko tudi kulinarično.

Revija Maja

Paelja

Sestavine za 4 osebe:

2 žlici olivnega olja
80 g klobase chorizo
1 čebula
2 stroka česna
2 koničasti papriki
1 žlica dimljene sladke paprike v prahu
1 žlica paradižnikovega pireja Mutti
250 g riža
800 ml kokošje juhe
180 g velikih kozic
400 g školjk
25 g peteršilja

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine. Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. Papriki odstranimo semena in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje in tri minute pražimo koleščke klobase. Dodamo čebulo in pražimo še nekaj minut. Dodamo še česen in papriko in pražimo še dve minuti.

3. Vmešamo papriko v prahu in paradižnikov pire, kuhljamo minuto, dodamo riž. Zalijemo z juho, segrevamo do vrenja, pokrijemo in kuhamo 10 minut. Dodamo kozice in školjke ter kuhamo še pet minut.

4. Posodo odstavimo z ognja, jo pokrijemo in počakamo pet minut. Preden paeljo postrežemo, jo potresemo s peteršiljem.

Preberite tudi: Fižolova enolončnica iz babičine kuhinje. Kliknite TUKAJ!