Zanimivosti

Brez mesa: cvetačni kari s krompirjem

M. S., Maja
13. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Cvetača sodi med najlažje prebavljive vrste zelenjave. Je ena najbolj priljubljenih in vsestransko uporabnih živil, zato je razumljivo, da pogosto kraljuje na naših krožnikih. Danes kuhamo cvetačni kari s krompirjem.

Revija Maja

Cvetačni kari s krompirjem

Sestavine za 3 osebe:
600 g krompirja
400 g cvetače
2 mladi čebuli
200 g češnjevih paradižnikov
2 žlički olja
250 ml smetane za kuhanje
250 ml kokosovega napitka
2 žlički karija v prahu
sol, poper
1 žlička limoninega soka

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na 2 do 3 cm velike koščke. Cvetačo razdelimo na cvetke. Mladi čebuli narežemo beli del na obročke. Paradižnik umijemo in razpolovimo.

2. V ponvi segrejemo olje, popražimo čebulo in krompir.

3. Dodamo cvetačo, zalijemo s smetano in kokosovim napitkom. Dodamo kari in sol ter kuhljamo 20 minut. Večkrat premešamo. Proti koncu kuhanja dodamo še paradižnik in limonin sok.

4. Solimo, popramo in potresemo z narezanim zelenim delom mlade čebule.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!