Zanimivosti

Naj bo lazanja vsakič drugače pripravljena!

M. S., Maja
2. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Ljubitelji italijanske kuhinje prisegajo na lazanjo, to je slastno zloženko iz listov testa in bogatega nadeva. Lahko je mesni, gobji, ribji ali pa zelenjavni, ki smo ga tokrat pripravili tudi mi.

Revija Maja

Zelenjavna lazanja

Sestavine za 4 osebe:
1 bučka
1 jajčevec
500 g šampinjonov
2 korenčka
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
sol, poper
1 čebula
2 žlici masla
2 žlici moke
400 ml mleka
300 g pasiranega paradižnika
½ bio limone
muškatni orešček
9 listov za lazanjo
80 g naribanega sira (npr. edamca)

Priprava:

1. Bučki in jajčevec umijemo, osušimo, narežemo po dolgem na rezine. Gobe splaknemo z mrzlo vodo in narežemo na četrtine. Korenje ostrgamo in narežemo na palčke. Česen olupimo in pretlačimo

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen, dodamo zelenjavo, solimo in popramo.

3. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na maslu, potresemo z moko. Zalijemo z mlekom in pasiranim paradižnikom, zavremo in dodamo nastrgano limonino lupino, sol, poper in muškatni orešček.

4. Del omake zlijemo v manjši pekač, nanj položimo list za lazanjo, odmerimo zelenjavo in polijemo z omako. To večkrat ponovimo in nazadnje lazanjo potresemo s sirom. Pečemo jo 40 minut na 180 stopinjah.

Preberite tudi: Jagnječji kotlet s pomako. Kliknite TUKAJ!