Zelenjavna lazanja
Sestavine za 4 osebe:
1 bučka
1 jajčevec
500 g šampinjonov
2 korenčka
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
sol, poper
1 čebula
2 žlici masla
2 žlici moke
400 ml mleka
300 g pasiranega paradižnika
½ bio limone
muškatni orešček
9 listov za lazanjo
80 g naribanega sira (npr. edamca)
Priprava:
1. Bučki in jajčevec umijemo, osušimo, narežemo po dolgem na rezine. Gobe splaknemo z mrzlo vodo in narežemo na četrtine. Korenje ostrgamo in narežemo na palčke. Česen olupimo in pretlačimo
2. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen, dodamo zelenjavo, solimo in popramo.
3. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na maslu, potresemo z moko. Zalijemo z mlekom in pasiranim paradižnikom, zavremo in dodamo nastrgano limonino lupino, sol, poper in muškatni orešček.
4. Del omake zlijemo v manjši pekač, nanj položimo list za lazanjo, odmerimo zelenjavo in polijemo z omako. To večkrat ponovimo in nazadnje lazanjo potresemo s sirom. Pečemo jo 40 minut na 180 stopinjah.