Zanimivosti

Bolonjska omaka za vse, ki jim ne tekne paradižnik!

M. S., Maja
1. 4. 2018, 16.01
Deli članek:

Bolonjsko omako, ki jo postrežemo s špageti, smo navajeni pripravljati s paradižnikom in mletim mesom, zato je vedno obarvana rdeče. Za spremembo pa se lahko odrečemo paradižniku in jo pripravimo s smetano, na belo.

Revija Maja

Bolonjska omaka na belo

Sestavine za 4 osebe:
4 pori
1 strok česna
3-4 vejice svežega timijana (ali 1-2 noževi konici posušenega)
1 žlica olja
400 g mletega govejega mesa
sol, poper
500 ml smetane za kuhanje
2 žlički začimbne mešanice
400 g špagetov

Priprava:

Stebla pora očistimo in narežemo tako beli kot zeleni del na obročke. Česen olupimo in pretlačimo. Timijan osmukamo in sesekljamo.

V loncu segrejemo olje in na njem minuto pražimo bele obročke pora, potem pa dodamo meso, solimo in popramo ter zalijemo s smetano. Začinimo z začimbno mešanico in timijanom. Dodamo še polovico zelenih obročkov pora ter na šibkem ognju kuhljamo toliko časa, da so špageti kuhani.

Špagete stresemo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo in zmešamo z omako. Potresemo s preostalimi zelenimi porovimi obročki ter po želji z nastrganim parmezanom.

Preberite tudi: Naj danes spet zadiši iz pečice! Kliknite TUKAJ!