Zanimivosti

Rdeče zelje - ne samo priloga

E. K., Zeleni Raj
15. 3. 2018, 18.00
Deli članek:

Edinstvena struktura, ki se razkrije ob prerezu glave, in značilna, močna barva sta prepoznavni lastnosti rdečega zelja.

Media 24
Rdeče zelje več kot priloga

Rulada z rdečim zeljem

Za 4 osebe potrebujemo:

8 velikih listov rdečega zelja

sol

1 rezino suhega kruha

1 čebulo

500 g mešanega mletega mesa

1 jajce

poper

4 vejice timijana

2 jedilni žlici brusnic ali rozin

1 rdečo čebulo

500 ml mesne juhe

Poleg tega še

nitko za vezanje rulade

olje za praženje

Priprava:

Liste rdečega zelja na hitro blanširamo v slani vodi, poberemo iz lonca in osušimo. Suh kruh dobro namočimo v vodi. Čebulo narežemo na drobne koščke. Mleto meso zmešamo z jajcem, narezano čebulo, soljo, poprom in namočenim kruhom. Timijan operemo, osušimo in potrgamo listke ter vgnetemo v zmes skupaj z brusnicami oz. rozinami. Vzamemo dva lista rdečega zelja, da se na enem koncu prekrivata, nanju naložimo pripravljeno maso in tesno zvijemo v zvitek. Prevežemo z nitko.

Rdečo čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo rulade z vseh strani. Čebulne rezine na olju podušimo, da posteklenijo, zalijemo z mesno juho in vse skupaj dušimo 45 minut. Rulade vzamemo iz posode, začinimo s soljo in poprom po okusu. Če je omaka preredka, jo lahko dodatno zgostimo z jedilnim škrobom.

Preberite tudi: Zeliščni njoki s pečenim lososom za slastno kosilo. Kliknite TUKAJ!