Navdušila so nas z vpojno močjo, zaradi katere nam olajšajo pripravo domačih pudingov in brezglutenskega kruha ter peciva. Pazimo le, da ne presežemo priporočenega dnevnega odmerka, to sta dve žlici semen chia.
Palačinke s semeni chia
Potrebujemo (za 4 osebe):
4 žlice kokosove maščobe
150 gramov moke
½ žličke pecilnega praška
½ žličke jedilne sode
2 žlici sladkorja
1 jajce

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
250 mililitrov pinjenca
2 žlici semen chia
sol
mango
semena granatnega jabolka
Priprava:
Moko, pecilni prašek, sodo, sladkor in sol zmešamo. Dodamo jajce, pinjenec in žlico maščobe ter z mešalnikom dobro premešamo.
Dodamo še semena chia in počakamo deset minut.
Na preostali maščobi spečemo dvanajst palačink. Ponudimo z mangom, narezanim na koščke, in semeni granatnega jabolka.