Ohrovtova enolončnica s klobaso
Sestavine za 4 osebe:
800 g ohrovta
1 čebula
1 žlica olivnega olja
500 g sladkega krompirja
100 g peteršiljevega korena
1 l juhe
200 g kisle smetane
1 žlička mletega koriandra
sol, poper
200 g dimljene klobase
2 žlički škroba
1 noževa konica mlete kumine
Priprava:
1. Ohrovt narežemo na četrtine, odstranimo osrednji trdi del in liste narežemo na trakove. Umijemo.
2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljev koren ter oboje narežemo na koščke.
3. Juho zavremo in vanjo stresemo ohrovt, čebulo, krompir in peteršilj. Kuhljamo od 20 do 25 minut.
4. Kislo smetano zmešamo z mletim koriandrom, soljo in poprom. Klobaso narežemo na rezine in v ponvi na hitro popečemo.
5. Škrob zmešamo z malce hladne vode in vmešamo v enolončnico. Začinimo jo s kumino, soljo in poprom, dodamo klobaso in kislo smetano. Ponudimo s kruhom.