Zeljna rižota
Sestavine za 4 osebe:
70 g indijskih oreščkov
1 strok česna
1 kg kitajskega zelja
200 g korenja
2 rdeči papriki
2 pora
250 g rjavega riža
1 l juhe
3 žlice sezamovega olja
5-8 žlic sojine omake
poper
Priprava:
1. Indijske oreščke popražimo v ponvi brez maščobe. Česen olupimo in pretlačimo. Zelju odstranimo osrednji koren in mehke liste narežemo na trakove.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Korenje umijemo, ostrgamo in narežemo na rezine. Papriki očistimo semen in ju narežemo na koščke. Por očistimo in narežemo na koleščke.
3. Riž skuhamo v juhi po navodilih na embalaži.
4. Olje segrejemo in na njem popražimo česen in korenje. Dodamo koščke paprike in pora ter popražimo. Zalijemo s preostalo juho in pokrito kuhamo 10 minut.
5. Dodamo še zelje in kuhamo od 5 do 8 minut. V posodo stresemo riž, začinimo s sojino omako in poprom, razdelimo na krožnike in tam potresemo z oreščki.