Zanimivosti

Za otroke: domače ribje palčke

M. S., Maja
21. 2. 2018, 11.01
Deli članek:

Ste v zagati, kaj pripraviti za kosilo? Morda vam naš recept olajša pripravo današnjega kosila.

Revija Maja

Domače ribje palčke

Sestavine za 4 osebe:
800 g fileja bele ribe (npr. trske)
sol, poper
2 jajci
2-4 žlice moke
120 g drobtin
4 žlice masla
1 bio limona

Priprava:

1. Ribo splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na 4 cm široke kose (palčke). Solimo, popramo.

2. V krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik stresemo moko, na tretjega drobtine. Kose rib povaljamo najprej v moki, potem v jajcu in nazadnje v drobtinah.

3. V ponvi segrejemo maščobo in ribje palčke zlato ocvremo. Ocvrte odlagamo na kuhinjski papir, da popije odvečno maščobo.

4. Limono razpolovimo in s sokom pokapljamo palčke. Postrežemo s krompirjevim pirejem in blanširano špinačo.

Preberite tudi: Nekaj novega: mesna pita. Kliknite TUKAJ!