Piščančja jetra z grozdjem
Sestavine za 2 osebi:
300 g piščančjih jeter
2 šalotki
100 g belih grozdnih jagod brez pešk
100 g češnjevega paradižnika
8-10 žajbljevih listov
1-2 žlici masla
sol, poper
100 ml konjaka
polenta
Priprava:
1. Jetrom odstranimo kožo in maščobo. Splaknemo jih z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na koščke.
2. Šalotki olupimo in sesekljamo. Grozdne jagode in češnjev paradižnik splaknemo z mrzlo vodo in po potrebi razpolovimo.
3. V ponvi segrejemo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbelj. Odložimo ga na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.
4. V ponvi 5 minut pražimo tudi jetra, vmes premešamo. Solimo, popramo. Odstranimo iz ponve.
5. V ponev stresemo šalotko, pražimo, zalijemo z vinom, kuhljamo nekaj minut, dodamo grozdje in paradižnik. Solimo, popramo, nazadnje dodamo še jetra. Potresemo z žajbljem. Ponudimo s polento.
Majin nasvet
Jetra pražimo na visoki temperaturi kratek čas, da hitro zakrknejo in ostanejo mehka. Solimo jih po praženju.