Zanimivosti

Špagetna pica - dve klasiki v popolni kombinaciji!

Arhiv revije Maja
14. 2. 2018, 16.01
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 18.31
Deli članek:

Je lahko v eni jedi združeno še kaj boljšega, kot so vedno priljubljeni špageti in odlična bogata pica? Včasih se prileže nekaj zanimivega in hkrati preprostega. Poleg špagetne pice bomo segli v skledo pisane solate.

Slastna špagetna pica

Osebe: 6
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 
500 g špagetov
sol
1 strok česna
250 g češnjevih paradižnikov
2 kroglici mocarele (po 125 g)
4 jajca
50 ml mleka
poper
1 žlička posušenega origana
50 g tanko narezane suhe salame
12 črnih oliv (brez koščic)

Priprava:

1. Špagete skuhamo na zob. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, ventilatorsko pa na 180 stopinj.

2. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. Paradižnike oplaknimo in jih prepolovimo, mocarelo pa odcedimo in narežemo na rezine.

3. Razžvrkljamo jajca in mleko ter zmes začinimo s česnom, origanom, soljo in poprom. Testenine odcedimo in jih zmešamo z jajčnim mlekom.

4. Iz špagetov s pomočjo vilic na pomaščenem ali s papirjem za peko obloženem pekaču oblikujemo podlago za pico. Po njej razporedimo paradižnike, salamo in olive. Obložimo še z mocarelo in pečemo 15–20 minut.

Po želji okrasimo z baziliko.

Dreamstime
solata

Pisana zimska solata

Osebe: 6
Priprava: 15 minut

Sestavine:
1 manjša glava radiča
1 šop špinače
2 hruški
pest orehov
1 granatno jabolko
50 g gorgonzole
2 žlici balzamičnega kisa
2 žlički limoninega soka
2 žlici olivnega olja
1 strok česna
1 žlička gorčice
sol, poper

Priprava:

1. Radič in špinačo očistimo, operemo in dobro odcedimo ter ju stresemo v skledo.

2. V posodici zmešamo balzamični kis, limonin sok, gorčico, olje, strt česen, sol in poper.

3. Dodamo na koščke narezani hruški, grobo sesekljane orehe in granatno jabolko.

4. Prelijemo s pripravljenim prelivom in potresemo z nadrobljeno gorgonzolo.

Preberite tudi: Kuhajmo z orehi. Kliknite TUKAJ!