Slastna špagetna pica
Osebe: 6
Pečenje: 20 minut
Sestavine:
500 g špagetov
sol
1 strok česna
250 g češnjevih paradižnikov
2 kroglici mocarele (po 125 g)
4 jajca
50 ml mleka
poper
1 žlička posušenega origana
50 g tanko narezane suhe salame
12 črnih oliv (brez koščic)
Priprava:
1. Špagete skuhamo na zob. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, ventilatorsko pa na 180 stopinj.
2. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. Paradižnike oplaknimo in jih prepolovimo, mocarelo pa odcedimo in narežemo na rezine.
3. Razžvrkljamo jajca in mleko ter zmes začinimo s česnom, origanom, soljo in poprom. Testenine odcedimo in jih zmešamo z jajčnim mlekom.
4. Iz špagetov s pomočjo vilic na pomaščenem ali s papirjem za peko obloženem pekaču oblikujemo podlago za pico. Po njej razporedimo paradižnike, salamo in olive. Obložimo še z mocarelo in pečemo 15–20 minut.
Po želji okrasimo z baziliko.
Pisana zimska solata
Osebe: 6
Priprava: 15 minut
Sestavine:
1 manjša glava radiča
1 šop špinače
2 hruški
pest orehov
1 granatno jabolko
50 g gorgonzole
2 žlici balzamičnega kisa
2 žlički limoninega soka
2 žlici olivnega olja
1 strok česna
1 žlička gorčice
sol, poper
Priprava:
1. Radič in špinačo očistimo, operemo in dobro odcedimo ter ju stresemo v skledo.
2. V posodici zmešamo balzamični kis, limonin sok, gorčico, olje, strt česen, sol in poper.
3. Dodamo na koščke narezani hruški, grobo sesekljane orehe in granatno jabolko.
4. Prelijemo s pripravljenim prelivom in potresemo z nadrobljeno gorgonzolo.