Telečja jetra s hruško
Sestavine za 4 osebe:
600 g telečjih jeter
poper
1 bio limona
2-3 rdeče čebule
2 majhni hruški
2 vejici žajblja
2 žlici olivnega olja
250 ml suhega rdečega vina
sol
60 g hladnega masla
Priprava:
1. Jetra narežemo na tanke trakove, jih popramo, pokrijemo in odstavimo.
2. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom za zelenjavo narežemo lupinico.
3. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Hruške umijemo in narežemo na krhlje. Peške odstranimo. Žajbelj sesekljamo.
4. V ponvi segrejemo olje in zlato popražimo jetra. Ne več kot dve minuti! Odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.
5. V ponev stresemo limonino lupino, čebulo in koščke hruške, popražimo, zalijemo z vinom in zavremo. Solimo, popramo, potem pa znižamo temperaturo in vmešamo maslo in žajbelj.
6. Postrežemo z jetri na segretih krožnikih.
Majin nasvet
Jed izboljšamo z dodatkom konjaka in ponudimo s polento.