Piščančja jetrna pašteta
Sestavine za 8 do 10 oseb:
140 g masla
2 veliki čebuli
3 stroki česna
2 rezini slanine
650 g piščančjih jeter
1 lovorov list
1/2 žličke suhega timijana
sol, poper
2 žlici konjaka
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jetra in slanino narežemo na koščke (2 cm).
2. V ponvi segrejemo maslo, na njem pražimo čebulo in česen, dodamo slanino in med mešanjem pražimo od 3 do 4 minute.

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
3. Dodamo jetra, lovorov list in timijan in pražimo naprej.
4. Mešanico stresemo v mešalnik, lovorov list odstranimo in zmiksamo v pašteto. Solimo, popramo, izboljšamo s konjakom in še enkrat zmiksamo.
5. Z žlico naložimo pašteto v osem steklenih kozarčkov. Kozarčke zapremo. V hladilniku hranimo vsaj eno uro, preden pašteto postrežemo.
Majin nasvet
Pašteto hranimo v hladilniku in pojemo v tednu dni.