Zanimivosti

Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!

M. S, Maja
10. 2. 2018, 14.00
Deli članek:

Pašteta je res prava poslastica. Zakaj ne bi kar sami naredili jetrne paštete, ki bo zagotovo veliko bolj okusna kot tista iz trgovine?

Revija Maja

Piščančja jetrna pašteta

Sestavine za 8 do 10 oseb:
140 g masla
2 veliki čebuli
3 stroki česna
2 rezini slanine
650 g piščančjih jeter
1 lovorov list
1/2 žličke suhega timijana
sol, poper
2 žlici konjaka

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jetra in slanino narežemo na koščke (2 cm).

2. V ponvi segrejemo maslo, na njem pražimo čebulo in česen, dodamo slanino in med mešanjem pražimo od 3 do 4 minute.

3. Dodamo jetra, lovorov list in timijan in pražimo naprej.

4. Mešanico stresemo v mešalnik, lovorov list odstranimo in zmiksamo v pašteto. Solimo, popramo, izboljšamo s konjakom in še enkrat zmiksamo.

5. Z žlico naložimo pašteto v osem steklenih kozarčkov. Kozarčke zapremo. V hladilniku hranimo vsaj eno uro, preden pašteto postrežemo.

Majin nasvet

Pašteto hranimo v hladilniku in pojemo v tednu dni.