Bučna krema s solato
Sestavine za 4 osebe:
Za bučno kremo:
500 g buče hokaido
20 g ingverja
1 feferon
20 g margarine
1 bio limeta
sol, kajenski poper
100 ml vode
2 jajci
1 rumenjak
150 ml sojine smetane za kuhanje
Za solato:
150 g motovilca
150 g rdečega radiča
75 g orehov
4 žlice limetinega soka
4 žlice pomarančnega soka
2 žlički javorjevega sirupa
4 žlice mandljevega olja
sol, kajenski poper
kreša
Priprava:
1. Buči odstranimo semena in odmerimo 300 g mesa. Narežemo ga na 3 cm velike koščke. Ingver olupimo in nastrgamo. Feferonu odstranimo semena in ga narežemo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Segrejemo margarino in na njej podušimo koščke buč. Limeto umijemo z vročo vodo in nastrgamo lupino. Dodamo buči, solimo, potresemo s kajenskim poprom. Zalijemo z vodo in dušimo v pokriti posodi 15 minut.
3. Bučo vzamemo iz posode in ukašimo. Ko se pire ohladi, dodamo jajci, rumenjak in smetano.
4. Maso vlijemo v namaščene manjše modele (prostornine 175 ml) in modele položimo v večji pekač. Pekač zalijemo z vrelo vodo, da modeli stojijo 2/3 v vodi, in v pečici segrevamo 25 minut.
5. Medtem umijemo in otrebimo solato. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe. V preliv zmešamo limetin sok, pomarančni sok, javorjev sirup, olje, sol in kajenski poper.
6. Bučno kremo previdno zvrnemo iz modelov in ponudimo s solato. Potresemo z orehi in krešo.