Brancin s pirejem in kivijem
Sestavine za 4 osebe:
4 fileji brancina
1 gomoljna zelena
1 majhen brokoli
1 kivi
1 strok česna
olivno olje
sol, poper
Priprava:
1. Gomolj zelene olupimo in narežemo na koščke. V vreli slani vodi jih kuhamo 35 minut. Odcedimo in odstavimo. V isti vodi 10 minut kuhamo še brokoli, odcedimo in prihranimo nekaj cvetkov, preostale zmešamo z zeleno. Ukašimo in začinimo z olivnim oljem, soljo, poprom.
2. Kivi olupimo in narežemo na koščke.
3. Česen olupimo in ga na žlici olja popražimo, potem česen vzamemo iz ponve in olje prihranimo.
4. V drugi ponvi na olivnem olju spečemo ribje fileje, solimo, popramo. Postrežemo s pirejem, brokolijem in koščki kivija. Pokapljamo s česnovim oljem.