Zanimivosti

Lahko kosilo: brancin s pirejem in kivijem

M. S.
3. 2. 2018, 11.01
Deli članek:

Začnimo drugi mesec v letu z lahkimi jedmi, ki nam bodo pomagale, da se čim prej vrnemo na staro težo. Ozrimo se po jedeh drugih kuhinj, poskusimo kaj novega, meso jejmo le občasno in večkrat pripravimo ribe.

Revija Maja

Brancin s pirejem in kivijem

Sestavine za 4 osebe:
4 fileji brancina
1 gomoljna zelena
1 majhen brokoli
1 kivi
1 strok česna
olivno olje
sol, poper

Priprava:

1. Gomolj zelene olupimo in narežemo na koščke. V vreli slani vodi jih kuhamo 35 minut. Odcedimo in odstavimo. V isti vodi 10 minut kuhamo še brokoli, odcedimo in prihranimo nekaj cvetkov, preostale zmešamo z zeleno. Ukašimo in začinimo z olivnim oljem, soljo, poprom.

2. Kivi olupimo in narežemo na koščke.

3. Česen olupimo in ga na žlici olja popražimo, potem česen vzamemo iz ponve in olje prihranimo.

4. V drugi ponvi na olivnem olju spečemo ribje fileje, solimo, popramo. Postrežemo s pirejem, brokolijem in koščki kivija. Pokapljamo s česnovim oljem.

Preberite tudi: Za prste obliznit': sladki kruh s kokosom. Kliknite TUKAJ!