Hrenovke s kislim zeljem (15 min, 375 kalorij)
Sestavine za 3 osebe:
180 g hrenovk
200 ml smetane za kuhanje
2 žlički olja
2 žlici gorčice
400 g kislega zelja
150 g vloženih kislih kumaric
sol, poper
20 g posušene pražene čebule
Priprava:

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
1. Hrenovke narežemo na rezine in jih popečemo na olju.
2. Zalijemo s smetano, dodamo gorčico in kislo zelje. Kuhamo 6 minut na srednje močnem ognju.
3. Medtem narežemo kumare po dolgem na rezine in jih zadnjo minuto dodamo v ponev. Prilijemo še žličko do dve kisa, v katerem so vložene kumare, sol in poper ter potresemo s praženo čebulo. Ponudimo s kruhom za popoln obrok.