Polnozrnati kruh s sirom in hruško
Pol hruške razkoščičimo in narežemo na tanke rezinice. Dve rezini polnozrnatega kruha (po 45 g) premažemo s po eno žličko kozjega sirnega namaza, položimo na vsako rezino kuhane prešane šunke (15 g) ter porazdelimo še rezine hruške. Po okusi še popopramo.
Energijska vrednost: 300 kcal.
Rezine s kalčki
25 g sojinih kalčkov speremo pod curkom vode in temeljito posušimo. Tudi 30 g vloženih sušenih paradižnikov vzamemo iz olja ter temeljito posušimo in na grobo sesekljamo. Rezino polnozrnatega kruha (45 g) premažemo s 25 g sirnega namaza, položimo čez paradižnike in kalčke ter po želji tudi popopramo in posolimo.
Energijska vrednost: 220 kcal.
Polnozrnati kruh z avokadom
Potrebujemo žlico semen granatnega jabolka. Meso ¼ avokada narežemo na rezine. Kos polnozrnatega kruha (45 g) premažemo s 50 g nepasiranega skutnega namaza, položimo na namaz avokado in potresemo s semeni granatnega jabolka. Po želji posolimo in potresemo s čilijem.
Energijska vrednost: 270 kcal.
Jajca in paradižniki na kruhkih
40 g češnjevca operemo in razrežemo na četrtine. Posmukamo peteršiljeve lističe z vejice. Jajci ubijemo in vmešamo 1 žlico mleka, razžvrkljamo ter posolimo. V ponvi segrejemo ½ žličke olja, vlijemo jajčno maso in počakamo, da zakrkne. Polnozrnati bageti razrežemo na primerne rezine ter jih obložimo z jajcem in paradižniki. Potresemo s peteršiljem, po želji pa še s poprom.
Energijska vrednost: 300 kcal.
Zavitek s humusom
Pol navadne paprike narežemo na tanke trakce, en strok česna na drobno sesekljamo, 50 g vložene čičerike oplaknemo in posušimo. Zmiksamo čičeriko, 3 kose vložene pečene paprike, česen in 1 žlico olja, posolimo in popramo ter dodamo še ščepec orientalske kumine. Kos tortilje popečemo, napolnimo s humusom in papriko.
Energijska vrednost: 280 kcal.