Zanimivosti

Panna cotta - ne sladka, pikantna naj bo!

Revija Maja
19. 1. 2018, 16.01
Deli članek:

Če ste se po novem letu zaobljubili, da sladic nekaj časa ne boste uživali, potem vam predlagamo slano in rahlo pikantno različico kuhane smetane.

Revija Maja

Kdo ne pozna priljubljene kuhane smetane - italijanske sladice, ki ji pravimo panna cotta? V družbi omake iz jagodičevja ali pomaranče je res odlična, in ker je pripravljena hitro in preprosto, jo večkrat pripravimo tudi doma. Če ste se po novem letu zaobljubili, da sladic nekaj časa ne boste uživali, potem vam predlagamo slano in rahlo pikantno različico kuhane smetane, ki jo lahko postrežete kot predjed.

Revija Maja

Z avokadom

Sestavine za 6 oseb: 3 lističi želatine, 400 ml sladke smetane, 2 avokada, sok 1 limone, 1 žlica sezamovega olja, sol, poper, čili

Priprava: Želatino namočimo v vroči smetani. Avokadoma izdolbemo meso in ga skupaj z limoninim sokom, oljem, soljo, poprom in čilijem ukašimo. Dodamo smetani in nalijemo v naoljene modelčke. Za šest ur jih postavimo v hladilnik in postrežemo z rezinami avokada in pršutom.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Silvijo Jovanovič. Kliknite TUKAJ!