Kdo ne pozna priljubljene kuhane smetane - italijanske sladice, ki ji pravimo panna cotta? V družbi omake iz jagodičevja ali pomaranče je res odlična, in ker je pripravljena hitro in preprosto, jo večkrat pripravimo tudi doma. Če ste se po novem letu zaobljubili, da sladic nekaj časa ne boste uživali, potem vam predlagamo slano in rahlo pikantno različico kuhane smetane, ki jo lahko postrežete kot predjed.
Z avokadom
Sestavine za 6 oseb: 3 lističi želatine, 400 ml sladke smetane, 2 avokada, sok 1 limone, 1 žlica sezamovega olja, sol, poper, čili
Priprava: Želatino namočimo v vroči smetani. Avokadoma izdolbemo meso in ga skupaj z limoninim sokom, oljem, soljo, poprom in čilijem ukašimo. Dodamo smetani in nalijemo v naoljene modelčke. Za šest ur jih postavimo v hladilnik in postrežemo z rezinami avokada in pršutom.