Čokoladne rezine s kremo iz arašidov
Sestavine: 100 g masla, 100 g sladkorja, 60 g moke, 3 rumenjaki, 3 beljaki, 70 g čokolade v prahu, ščepec soli; za kremo: 100 g masla, 15 g oluščenih nesoljenih arašidov, 150 g sladkorja v prahu, žlička vaniljeve arome, nekaj žlic mleka; preliv in posip: 80 g temne čokolade, pest nasekljanih arašidov.
Priprava:
1. Naredimo biskvitno osnovo: v posodi zmešamo zmehčano maslo, sladkor, rumenjake, čokolado v prahu, pecilni prašek in sol. Iz beljakov naredimo sneg in ga počasi primešamo zmesi. Dodamo še moko s pecilnim praškom.
2. Testo z žlico preložimo v namaščen oglat ali okrogel pekač s premerom 26 cm pekač. Kolač pečemo na 175 stopinjah 40 minut. Nato ga ohladimo.
3. Naredimo kremo: v mešalniku zmeljemo arašide, maslo, vaniljevo aromo in sladkor v prahu. Ko nastane fina, gladka krema, po potrebi primešamo še nekaj žlic mleka, da jo je lažje mazati.
4. Kremo nanesemo na čokoladni biskvit in poravnamo. Pecivo damo za nekaj ur v hladilnik, nato ga narežemo na trikotnike, prelijemo z raztopljeno čokolado in potresemo z nasekljanimi arašidi.