Goveja pečenka
Sestavine za 6 oseb:
1 manjši šopek jušne zelenjave
1 kg govedine (iz stegna)
sol, poper
2 žlici olja
4 brinove jagode
3 lovorovi listi
1 cimetova palčka
1 čebula
3 stroki česna
1 žlička začimb za medenjake
2 žlici moke
150 g zelenih grozdnih jagod
Priprava:
1. Jušno zelenjavo očistimo in narežemo na večje kose. Govedino natremo s soljo in poprom.
2. Meso v večji ponvi na olju popečemo z vseh strani. Dodamo zelenjavo in pečemo, zalijemo s 300 ml vode in dodamo še zdrobljene brinove jagode, lovor in cimetovo palčko, olupljen in pretlačen česen, kose čebule.
Zanimivosti
Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem
3. Posodo pokrijemo in na manjšem ognju kuhljamo poldrugo uro. Vmes pečenko obrnemo.
4. Meso vzamemo iz posode in zavijemo v alufolijo. Omako po želji pretlačimo, zalijemo z vodo in zgostimo z moko in začinimo z začimbami za medenjake. Nazadnje v omako vmešamo grozdne jagode in pregrejemo.
5. Pečenko narežemo na rezine in postrežemo z omako.
Majin nasvet
Pečenko postrežemo s kruhovimi cmoki in solato z radičem, motovilcem in karameliziranimi orehi.