Zanimivosti

Nedeljsko kosilo: Goveja pečenka

M. S.
7. 1. 2018, 11.01
Deli članek:

Ne veste, kaj bi kuhali? Predlagamo vam, da za nedeljsko kosilo pripravite govejo pečenko!

Revija Maja

Goveja pečenka

Sestavine za 6 oseb:
1 manjši šopek jušne zelenjave
1 kg govedine (iz stegna)
sol, poper
2 žlici olja
4 brinove jagode
3 lovorovi listi
1 cimetova palčka
1 čebula
3 stroki česna
1 žlička začimb za medenjake
2 žlici moke
150 g zelenih grozdnih jagod

Priprava:

1. Jušno zelenjavo očistimo in narežemo na večje kose. Govedino natremo s soljo in poprom.

2. Meso v večji ponvi na olju popečemo z vseh strani. Dodamo zelenjavo in pečemo, zalijemo s 300 ml vode in dodamo še zdrobljene brinove jagode, lovor in cimetovo palčko, olupljen in pretlačen česen, kose čebule.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

3. Posodo pokrijemo in na manjšem ognju kuhljamo poldrugo uro. Vmes pečenko obrnemo.

4. Meso vzamemo iz posode in zavijemo v alufolijo. Omako po želji pretlačimo, zalijemo z vodo in zgostimo z moko in začinimo z začimbami za medenjake. Nazadnje v omako vmešamo grozdne jagode in pregrejemo.

5. Pečenko narežemo na rezine in postrežemo z omako.

Majin nasvet

Pečenko postrežemo s kruhovimi cmoki in solato z radičem, motovilcem in karameliziranimi orehi.

Preberite tudi: Okusno in poceni družinsko kosilo. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja