Nekaj posebnega in izvirnega so mali praznični želeji, ki jih pripravimo iz kuhanega vina. Seveda so lahko tudi odlično darilo.
Sestavine za 20 sadnih želejev:
150 ml višnjevega soka
1 filtrska vrečka sadno-začimbne mešanice za kuhano vino
100 ml rdečega vina
1 žlica limoninega soka
3 žlice sladkorja
60 g želatine v prahu
Priprava:
1. Zavremo 100 ml vina in vanj namočimo eno filtrsko vrečko sadno-začimbne mešanice za kuhano vino.
2. Višnjev sok, kuhano vino, limonin sok in sladkor segrejemo v lončku. Mešanica ne sme zavreti!
3. Dodamo želatino v prahu in z metlico dobro premešamo, da se želatina stopi. Ves čas pazimo, da ne zavre. Ko se začne delati pena, jo poberemo s penovko ali popivnamo s kuhinjsko papirnato brisačo.
4. Silikonski pekač postavimo na rezalno desko, da ga bomo kasneje lažje prestavili v hladilnik. Tekočino prelijemo v vdolbine in postavimo v hladilnik za eno uro. Lahko tudi čez noč.
5. Mini kolačke zvrnemo iz pekača. Lahko si pomagamo z vročo vodo, in sicer pekač postavimo za kratek čas vanjo.
6. Kolačke hranimo v hladilniku in jih pojemo v tednu dni.
Majin nasvet
Z malimi kolački iz želeja napolnimo steklen kozarec, ga praznično okrasimo in podarimo prijateljici.