Zanimivosti

Praznični žele

Revija Maja
31. 12. 2017, 15.01
Deli članek:

Vam manjka idej, kako se posladkati v tem prazničnem času?

Revija Maja

Nekaj posebnega in izvirnega so mali praznični želeji, ki jih pripravimo iz kuhanega vina. Seveda so lahko tudi odlično darilo.

Sestavine za 20 sadnih želejev:
150 ml višnjevega soka
1 filtrska vrečka sadno-začimbne mešanice za kuhano vino 
100 ml rdečega vina
1 žlica limoninega soka
3 žlice sladkorja
60 g želatine v prahu

Priprava:

1. Zavremo 100 ml vina in vanj namočimo eno filtrsko vrečko sadno-začimbne mešanice za kuhano vino.

2. Višnjev sok, kuhano vino, limonin sok in sladkor segrejemo v lončku. Mešanica ne sme zavreti!

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

3. Dodamo želatino v prahu in z metlico dobro premešamo, da se želatina stopi. Ves čas pazimo, da ne zavre. Ko se začne delati pena, jo poberemo s penovko ali popivnamo s kuhinjsko papirnato brisačo.

4. Silikonski pekač postavimo na rezalno desko, da ga bomo kasneje lažje prestavili v hladilnik. Tekočino prelijemo v vdolbine in postavimo v hladilnik za eno uro. Lahko tudi čez noč.

5. Mini kolačke zvrnemo iz pekača. Lahko si pomagamo z vročo vodo, in sicer pekač postavimo za kratek čas vanjo.

6. Kolačke hranimo v hladilniku in jih pojemo v tednu dni.

Majin nasvet

Z malimi kolački iz želeja napolnimo steklen kozarec, ga praznično okrasimo in podarimo prijateljici.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne