Če potrebujete idejo za praznično torto, ki vam ne bo vzela veliko časa, bo naš recept pravi za vas.
Praznična torta
Sestavine (za pekač premera 26 cm):
175 g margarine
120 g rjavega sladkorja
4 jajca
300 g moke
50 g mletih lešnikov
30 g kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
100 ml lešnikovega mleka
100 g + 75 g mlečne kreme z lešniki
125 g svežega kremnega sira
lešniki za posip
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Okrogel pekač obložimo s papirjem za peko. Margarino in sladkor kremasto stepemo. Med mešanjem dodamo jajca.
2. V skledi zmešamo moko, mlete lešnike, kakav in pecilni prašek ter dodamo jajčni masi. Prilijemo še lešnikovo mleko in 100 g mlečne kreme z lešniki.
3. Testo vlijemo v pekač in pečemo od 30 do 40 minut. Preden torto zvrnemo iz pekača, počakamo 15 minut.
4. Za premaz zmešamo preostalo mlečno kremo z lešniki s svežim sirom in namažemo hladno torto. Potresemo z lešniki.
Majini ideji za zajtrk ali malico
Otroci, ki jim sicer sadje ne diši preveč, bodo navdušeni nad srčkanimi kruhki in slastnimi sovicami.
Iz opečenca z modelom za piškote izrežemo srček, ga popečemo in namažemo z mlečno kremo z lešniki, okrasimo s svežimi malinami in potresemo z nesoljenimi pistacijami.
Kajzerice prečno razpolovimo, jih namažemo s kremnim namazom z lešniki in kakavom ter »narišemo« obraz. Za oči uporabimo rezine jagod in sveže borovnice, za nos, ušesa in lička pa polovičke mandljev.