Čokoladne zvezdice z malinovim prelivom (75 minut)
Sestavine za 45 zvezdic:
čokoladno testo
Opomba: Testo pripravimo po receptu za čokoladne kapice.
50 g malin
50 g malinove marmelade
1 zavoj vaniljinega sladkorja
2 žlički koruznega škroba
15 g sladkorja v prahu
200 g masla
In še:
75 g sladkorja v prahu
60 g malinove marmelade
rdeča živilska barva
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo 3 mm na tanko in z modelom izrežemo zvezde. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut. Počakamo, da se ohladijo.
2. Maline in marmelado ukašimo. Maso precedimo v ponvico, dodamo vaniljin sladkor in škrob, premešamo in zavremo. Prelijemo v skodelico in počakamo, da se ohladi.
3. Maslo in sladkor v prahu 5 minut stepamo, počasi dodajamo malinov pire. Maso nadevamo v dresirno vrečo.
4. Na vsako drugo zvezdico odmerimo kupček kreme.
5. V posodi zmešamo sladkor v prahu z malinovo marmelado in po želji z nekaj rdeče barve v gosto glazuro.
Če se nam zdi pregosta, dodamo nekaj vode ali limoninega soka. Z glazuro premažemo tisto polovico zvezdic, ki nimajo nadeva. Obe zvezdi sestavimo skupaj in rahlo pritisnemo.