Cimetove palčke (95 minut)
Sestavine za 65 palčk:
50 g posušenih jabolčnih rezin (obročkov)
½ žlice cimeta
50 g marcipana
Za vaniljevo testo:
250 g moke
65 g sladkorja v prahu
¼ žličke soli
1 žlička vaniljeve esence
150 g masla
1 rumenjak
In še:
1 jajce
80 g mandljev v lističih
2 zavoja bele čokoladne glazure
1. Jabolčne obročke narežemo na večje koščke in sesekljamo v multipraktiku. Zmešamo s cimetom in marcipanom.
2. Za testo v skledo presejemo moko in sladkor v prahu, dodamo sol in vaniljo.
3. Hladno maslo narežemo na koščke in dodamo moki. Zgnetemo s prsti, dodamo rumenjak in jabolčno-cimetovo maso. Zgnetemo v gladko testo.
4. Zavijemo ga v folijo in za pol ure postavimo na hladno. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
5. Testo dobro pregnetemo in razvaljamo 1 cm na tanko. Za eno uro postavimo na hladno.
6. Iz testa izrežemo 1 cm široke in 6 cm dolge palčke in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.
7. Namažemo jih z razžvrkljanim jajcem in potresemo z mandlji.
8. Palčke pečemo 15 minut in počakamo, da se ohladijo. Potem jih do polovice pomočimo v čokoladno glazuro.