Zanimivosti

Praznične dobrote: Cimetove palčke

Revija Maja
11. 12. 2017, 12.30
Deli članek:

Le še nekaj dni je časa, da zberemo najboljše recepte, kupimo sestavine zanje in zavihamo rokave za pripravo vseh prazničnih dobrot.

Revija Maja

Cimetove palčke (95 minut)

Sestavine za 65 palčk:
50 g posušenih jabolčnih rezin (obročkov)
½ žlice cimeta
50 g marcipana

Za vaniljevo testo:
250 g moke
65 g sladkorja v prahu
¼ žličke soli
1 žlička vaniljeve esence
150 g masla
1 rumenjak

In še:
1 jajce
80 g mandljev v lističih
2 zavoja bele čokoladne glazure

1. Jabolčne obročke narežemo na večje koščke in sesekljamo v multipraktiku. Zmešamo s cimetom in marcipanom.

2. Za testo v skledo presejemo moko in sladkor v prahu, dodamo sol in vaniljo.

3. Hladno maslo narežemo na koščke in dodamo moki. Zgnetemo s prsti, dodamo rumenjak in jabolčno-cimetovo maso. Zgnetemo v gladko testo.

4. Zavijemo ga v folijo in za pol ure postavimo na hladno. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

5. Testo dobro pregnetemo in razvaljamo 1 cm na tanko. Za eno uro postavimo na hladno.

6. Iz testa izrežemo 1 cm široke in 6 cm dolge palčke in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

7. Namažemo jih z razžvrkljanim jajcem in potresemo z mandlji.

8. Palčke pečemo 15 minut in počakamo, da se ohladijo. Potem jih do polovice pomočimo v čokoladno glazuro.