Zanimivosti

Za prste obliznit: Mandljevo pecivo s sirovo glazuro

M. O. Ž.
27. 11. 2017, 17.01
Posodobljeno: 28. 11. 2017, 14.15
Deli članek:

Pripravite doma okusno mandljevo pecivo.

Revija Maja

50 minut
420 kalorij

Mandljevo pecivo s sirovo glazuro
Sestavine:
Za testo:
125 g masla
4 jajca
150 ml kisle smetane
50 g mletih mandljev
½ žličke mandljeve arome
225 g moke
7,5 g pecilnega praška
ščepec soli
8 polovičk breskev iz kompota

Za glazuro:
280 g mehkega sira (npr. maskarpone)
½ žličke vaniljeve arome
2 žlici sladkorja v prahu

Za posip:
25 g mandljev v rezinah

Priprava:
1. Rezine mandljev stresemo v pekač in jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, pražimo od 3 do 4 minute.
2. Za testo kremasto stepemo sladkor in maslo, počasi dodamo jajca in kislo smetano. Vmešamo mlete mandlje, mandljevo aromo ter moko s soljo in pecilnim praškom.
3. Testo vlijemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in vanj vtisnemo polovičke breskev. Pečemo od 30 do 35 minut na 180 stopinjah.
4. Sir, vaniljevo aromo in sladkor v prahu zmešamo in s tem namažemo ohlajen pečen kolač. Potresemo s praženimi mandlji.