Zanimivosti

Za prste obliznit: Mandljevo pecivo s sirovo glazuro

M. O. Ž.
27. 11. 2017, 17.01
Posodobljeno: 28. 11. 2017, 14.15
Deli članek:

Pripravite doma okusno mandljevo pecivo.

Revija Maja

50 minut
420 kalorij

Mandljevo pecivo s sirovo glazuro

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!


Sestavine:
Za testo:
125 g masla
4 jajca
150 ml kisle smetane
50 g mletih mandljev
½ žličke mandljeve arome
225 g moke
7,5 g pecilnega praška
ščepec soli
8 polovičk breskev iz kompota

Za glazuro:
280 g mehkega sira (npr. maskarpone)
½ žličke vaniljeve arome
2 žlici sladkorja v prahu

Za posip:
25 g mandljev v rezinah

Priprava:
1. Rezine mandljev stresemo v pekač in jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, pražimo od 3 do 4 minute.
2. Za testo kremasto stepemo sladkor in maslo, počasi dodamo jajca in kislo smetano. Vmešamo mlete mandlje, mandljevo aromo ter moko s soljo in pecilnim praškom.
3. Testo vlijemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in vanj vtisnemo polovičke breskev. Pečemo od 30 do 35 minut na 180 stopinjah.
4. Sir, vaniljevo aromo in sladkor v prahu zmešamo in s tem namažemo ohlajen pečen kolač. Potresemo s praženimi mandlji.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost