80 minut
260 kalorij
Rezine s hruško in oreščki
Sestavine:
Za testo:
375 g moke
25 g kvasa
150 ml mleka
1 žlica sladkorja
½ bio limone
1 jajce
sol
75 g masla
Za posip:
160 g masla
200 g oreščkov makadamije
225 g moke
120 g sladkorja
¼ žličke cimeta
Za nadev:
375 g kisle smetane
3 jajca
½ žličke mletega cimeta
75 g rjavega sladkorja
1,4 kg hrušk
Priprava:
1. Za testo stresemo moko v skledo, na sredino naredimo luknjo in vanjo nadrobimo kvas. Prilijemo mlačno mleko, ki smo mu dodali žlico sladkorja.
2. Kvasni nastavek z vilicami zmešamo z malce moke. Skledo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 20 minut.
3. Limono umijemo, osušimo in lupino nastrgamo. Skupaj z jajcem, ščepcem soli in maslom dodamo moki in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in še pol ure pustimo vzhajati.
4. Za posip narežemo oreščke, maslo stopimo. Zmešamo moko, sladkor, cimet in maslo v drobljivo testo. Dodamo oreščke.
5. Za nadev zmešamo kislo smetano, jajca, cimet in sladkor. Hruške olupimo in narežemo na krhlje.
6. Testo še enkrat pregnetemo, potem pa razvaljamo v velikosti pekača in položimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko. Še 20 minut počakamo.
7. Testo namažemo z nadevom in obložimo s hruškami, potresemo s posipom in pečemo od 20 do 25 minut na 200 stopinjah.