Zanimivosti

Slastne rezine s hruško in oreščki

M. O. Ž.
27. 11. 2017, 12.01
Deli članek:

Vam teknejo hruške? Potem je spodnji recept kot nalašč za vas.

Revija Maja

80 minut
260 kalorij

Rezine s hruško in oreščki

Sestavine:
Za testo:
375 g moke
25 g kvasa
150 ml mleka
1 žlica sladkorja
½ bio limone
1 jajce
sol
75 g masla

Za posip:
160 g masla
200 g oreščkov makadamije
225 g moke
120 g sladkorja
¼ žličke cimeta

Za nadev:
375 g kisle smetane
3 jajca
½ žličke mletega cimeta
75 g rjavega sladkorja
1,4 kg hrušk

Priprava:
1. Za testo stresemo moko v skledo, na sredino naredimo luknjo in vanjo nadrobimo kvas. Prilijemo mlačno mleko, ki smo mu dodali žlico sladkorja.
2. Kvasni nastavek z vilicami zmešamo z malce moke. Skledo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 20 minut.
3. Limono umijemo, osušimo in lupino nastrgamo. Skupaj z jajcem, ščepcem soli in maslom dodamo moki in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in še pol ure pustimo vzhajati.
4. Za posip narežemo oreščke, maslo stopimo. Zmešamo moko, sladkor, cimet in maslo v drobljivo testo. Dodamo oreščke.
5. Za nadev zmešamo kislo smetano, jajca, cimet in sladkor. Hruške olupimo in narežemo na krhlje.
6. Testo še enkrat pregnetemo, potem pa razvaljamo v velikosti pekača in položimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko. Še 20 minut počakamo.
7. Testo namažemo z nadevom in obložimo s hruškami, potresemo s posipom in pečemo od 20 do 25 minut na 200 stopinjah.