Možnosti je seveda neskončno, le odločiti se morate, kako in s čim boste presenetili obiskovalce. Vsekakor ne smejo manjkati buče. Te naj služijo kot okras, prav tako ne boste brcnili v temo, če boste iz njih pripravili strašljive, a odlične jedi. Ena izmed teh je zagotovo okusna bučna juha, ki jo postrežete kar v buči.
STRAŠNA PAJKOVA JUHA
Za živo rumeno barvo, ki bo juho naredila še bolj magično, boste potrebovali nekaj pridiha Indije, kar pa bo popestrilo tudi okus.
POTREBUJETE: 1 čebulo, 2 stroka česna, večjo jedilno bučo, 2 večja krompirja, nekaj jušne osnove, olje, sol, kajenski poper, muškatni orešček, kari, kurkumo, bučna semena, smetano za kuhanje.
PRIPRAVA: Buči previdno odrežite vrh, saj jo boste uporabili za jušnik. Z žlico izdolbite vsebino in jo shranite za juho. V večjem loncu na olju prepražite čebulo, hkrati pa v manjšem skuhajte dva krompirja, ki ju boste uporabili za zgostitev. Ko čebula postekleni, dodajte vsebino buče, nekoliko popražite ter dodajte sol, kari, kurkumo in kajenski poper. Na manjšem ognju pražite še nekaj minut, da buča spusti vodo, dodajte strt česen ter zalijte z jušno osnovo in vodo. Pustite, da se kuha, dokler bučno meso ne postane mehko, nato dodajte krompir in s paličnim mešalnikom dobro premešajte, da se juha zgosti. Dodajte še ščepec muškatnega oreščka. Kuhajte še pet minut in prelijte v bučo. S smetano zarišite pajkovo mrežo in čez posujte bučnice, ki bodo videti kot pajkov ulov.
KRVAVI PRSTI
Za pripravo potrebujete le malo časa in sestavin, a učinek bo presenetljiv!
POTREBUJETE: merico riža, ščepec soli, 2 para hrenovk, kečap.
PRIPRAVA: Riž skuhajte kot običajno. Hrenovke po širini prerežite na različno dolge dele, takih dolžin, kot so prsti. Na koncih z manjšim nožem zarežite obliko nohtov in po dolžini obliko sklepov. Na hitro skuhajte. Položite na riž in hrenovke premažite s kečapom.
IZBULJENE OČI
Skuhate riž in dobro žlico še nekoliko toplega položite v folijo za živila ter naredite kroglo. Po sredini polijte nekaj sojine omake, ob strani pa za žile uporabite na trakove narezano salamo. Zenico izrežite iz listov alg nori, ki se uporabljajo za suši.