Če ne več, nam ostane vsaj kaka zajemalka jedi, s katero potem ne vemo, kaj bi storili. Golaž shranimo v hladilnik in pogosto nanj kar pozabimo. Bolj skrbni ga morda že takoj shranijo v zamrzovalnik, pa tudi tam ostane kar pozabljen.
Da bo kuhano meso ohranilo svoj okus, je treba ohlajenega skupaj z omako čim prej dati v nepredušno zaprto posodo in shraniti v hladilnik. Tako shranjenega moramo porabiti v treh dneh. Če ga bomo zamrznili, pa ga moramo porabiti v enem do dveh mesecih. Goveji golaž je zelo uporaben, saj ga lahko porabimo za pripravo številnih jedi, njegova prednost pa je tudi to, da je že kuhan, kar nam lahko bistveno skrajša čas kuhanja.
Najpreprosteje ostanek golaža uporabimo tako, da ga dodamo poljubni zelenjavi, vse skupaj zalijemo z vodo in pokuhamo, pa je okusna enolončnica gotova. Iz golaža in kake zelenjave lahko skuhamo okusno omako, ki jo ponudimo s testeninami ali rižem.
Meso lahko uporabimo tudi za pripravo gratina. Narežemo ga na manjše koščke in skupaj z omako zmešamo s kuhanimi testeninami, jajci, sirom in kako zelenjavo ter spečemo v pečici.
Če meso narežemo na manjše koščke ali zmeljemo, dobimo odlično osnovo za pripravo nadeva. Govedino lahko skupaj z omako zmešamo s poljubno zelenjavo, stročnicami, sirom, smetano, dišavnicami in začimbami. Tako pripravljeno mešanico uporabimo za pripravo lazanje, musake, palačink, raviolov, tortelinov in podobnih testenin.
Zmleto meso lahko zmešamo z moko, jajci, začimbami in dišavnicami ter iz zmesi oblikujemo kroglice ali polpete. Te lahko potem ocvremo v olju ali spečemo v pečici.
Tudi za pripravo mesne pite, quicheja ali slanih prigrizkov iz listnatega testa se da goveji golaž odlično porabiti.