Za nadev poleg mesa uporabimo poljubno zelenjavo, začimbe in dišavnice, tako da nihče ne bo pomislil, da smo žepke pripravili iz ostankov včerajšnjega kosila.
Sestavine (za 8 žepkov):
- 1 žlica surovega masla,
- 1 drobno sesekljana šalotka,
- 1 strt strok česna,
- 2 ostrgana in na kockice narezana korenčka,
- 1 na kockice narezano steblo stebelne zelene,
- 1 očiščena in na kockice narezana majhna zelena paprika,
- 200 g na kockice narezane govedine iz golaža,
- ¼ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- ¼ žličke zmletega koriandra,
- za noževo konico muškatnega oreščka.
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike.
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja.
- 500 g odmrznjenega listnatega testa.
- 1 razžvrkljan jajčni rumenjak.
- 2 žlici cele kumine.
Priprava:
- Na maslu popražimo šalotko in česen, nato dodamo korenček, zeleno in papriko ter pražimo 5 minut.
- Primešamo meso, sol, poper, koriander in muškatni orešček ter pražimo še 5 minut. Odstavimo z ognja, vmešamo baziliko in peteršilj ter zmes ohladimo.
- Pečico segrejemo na 180 °C in pekač navlažimo z vodo.
- Listnato testo tanko razvaljamo in razrežemo na pravokotnike, velike 12 x 8 cm. Na vsak pravokotnik naložimo 1 žlico nadeva. Testo zapognemo čez pol in dobro stisnemo. Žepke premažemo z rumenjakom in posujemo s kumino. Zložimo jih v pekač in pečemo od 10 do 15 minut.