Sestavine:
- pol buče hokaido
- 2 žlici olivnega olja
- Sol
- poper
- 1 zvrhana žlička gorčice
- 1 žlička medu
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 150 g radiča
- pest rukole
- 2 polnozrnati žemlji
- 150 g kozjega sirčka
- 2 žlici narezanega drobnjaka.
Polovico buče hokaido operemo, z žlico postrgamo in odstranimo semena in vlakna. Bučo z lupino vred narežemo na 2 cm široke krhlje, te pa na od 5 do 6 cm dolge kose. V skledi pomešamo kose z oljem, solimo jih in popramo. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, na papir pa zložimo kose buče. Postavimo v vročo pečico in pečemo pri 200 stopinjah 20 minut (ventilacijska pečica ni primerna). V kozarec z navojnim pokrovom damo med, gorčico, jabolčni kis, 2 žlici hladne vode, sol in poper. Zapremo in močno pretresemo. Prilijemo še eno žlico olivnega olja in znova močno pretresemo, da dobimo solatni preliv. Očistimo radič in rukolo, oboje operemo in dobro odcedimo. Damo v skledo in zabelimo s solatnim prelivom. Pečeno bučo pustimo, da se ohlaja tri minute, nato jo pomešamo med radič in rukolo. Solato obložimo s koščki kozjega sirčka, zraven pa postrežemo rezine rženih žemljic.