Namesto belih žemelj sestavimo sendvič s polnozrnato štruco. Še boljše je, če vsebuje tudi semena.
Namesto paštet uporabimo sveži mladi sir ali skuto. Obogatimo ga tako, da vanj vmešamo sesekljan drobnjak, peteršilj ali krešo.
Pri izbiri salame se izogibamo suhih mesnin in sežemo rajši po pusti šunki ali piščančjih prsih.
Da bo malica barvita in privlačna tudi na pogled, kruh obložimo z listki solate, nastrganim korenjem, rezinami sveže kumare in redkvice, češnjevim paradižnikom. Naj hrusta!
Namesto marmelad in čokoladnih namazov ponudimo otroku sadje - banano, jabolko, hruško ali kivi. Odlična ideja je sadno nabodalo!
Tudi trdo kuhano jajce in mini polpetki so odlična popestritev malice.
Za dni, ko bodo mali možgani potrebovali veliko energije, pa priložimo tudi pest oreščkov.
Ne pozabimo na plastenko z vodo!
Nekaj idej za zdrav prigrizek
Slanik prerežemo na pol, ga namažemo z maslom in obložimo s sirom, solato in sesekljanimi oreščki.
Rustikalno čabato namažemo z zeliščnim namazom in obložimo s paradižnikom, mocarelo in lističi bazilike.
Tortiljo obložimo z rezinami puranjih prsi, solato in avokadovim namazom. Zvijemo v zvitek.
Prepečenec ali rižev vafelj obložimo s šunko, rezino ananasa in sira.
V steklen kozarček naložimo plasti solate, koščke zelenjave, kuhano kvinojo ali kuskus in prelijemo s prelivom.