Sestavine za 4 osebe:
- 2 velika jajčevca
- 4 žlice olivnega olja
- 1 sesekljana rdeča čebula
- 2 na drobno zrezani stebli belušne zelene
- 1 žlička mlete kumine
- 2 pretlačena stroka česna
- 4 nasekljani paradižniki
- 400 g kuhane leče (iz pločevinke)
- sol in poper
- 1 skodelica rikote
- 2 žlici sesekljane sveže bazilike
- 60 g nastrganega parmezana
- 200 g rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
Priprava:
- Vsak jajčevec po dolžini narežemo na štiri po en centimeter debele rezine in jih po obeh straneh premažemo z oljem. Zložimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pri 180 stopinjah pečemo približno 15 minut, da se zlato zapečejo.
- Medtem v veliki ponvi na žlici olja popražimo čebulo in zeleno. Ko čebula postekleni in se zmehča, dodamo kumino in česen ter premešamo. Nato dodamo nasekljan paradižnik in odcejeno lečo ter na zmernem ognju pokrito dušimo 10 minut, da tekočina povre. Po okusu solimo in popramo.
- V skledi zmešamo rikoto, sesekljano baziliko in 30 g parmezana. Vsako pečeno rezino jajčevca namažemo z 1/8 leče in 1/8 rikote, vse potresemo s preostalim parmezanom in pečemo še približno 15 minut. Oprano in dobro odcejeno rukolo posolimo, poškropimo z žlico olja in balzamičnim kisom, premešamo ter postrežemo k jajčevcem.