Sestavine za 4 osebe:
- 500 g moke
- 25 g kvasa
- 10 manjših paradižnikov
- 2 stroka česna
- 5 žlic olivnega olja
- sol in poper
- 1 žlica posušenega origana
Priprava:
- Kvas nadrobimo v skledico, prilijemo 100 ml mlačne vode in gladko zmešamo. Moko stresemo v skledo, primešamo žličko soli, kvas in še 150 ml mlačne vode, zgnetemo v testo, ga oblikujemo v kroglo, damo v skledo, pokrijemo in pustimo vzhajati.
- Paradižnike prerežemo, s prerezano stranjo obrnjeno navzgor jih zložimo na krožnik, solimo in popramo, potresemo s sesekljanim česnom in origanom, pokapljamo s štirimi žlicami olja in pustimo počivati, da se okusi prepojijo.
- Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Vzhajano testo na hitro pregnetemo in položimo v naoljen pekač, v testo s palcem naredimo vdolbinice in vanje položimo paradižnike. Nato vse polijemo z oljem oziroma omako, ki je ostala od paradižnikov, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.