Zanimivosti

Limone v slanici

J.G., Maja
11. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Po mesecu dni so limone pripravljene za uživanje.

Sestavine za litrski steklen kozarec:

  • 10 bio limon
  • 200 g grobe morske soli
  • 2 sveža lovorova lista
  • 7 črnih poprovih zrn
  • 2 cimetovi palčki

Priprava:

  1. Steklen kozarec steriliziramo. Pet limon prerežemo na pol in jim iztisnemo sok. V preostale limone na konceh križno zarežemo precej globoko, a ne toliko, da bi sadež razpadel.
  2. Vsako limono previdno razpremo in napolnimo z žličko soli. Zapremo in položimo v steklen kozarec. Dodamo preostalo sol, lovor, poper, cimet in limonin sok in kozarec do vrha napolnimo z vodo.
  3. Kozarec neprepustno zapremo in postavimo na hladno mesto. Vsakih nekaj dni kozarec pretresemo. Po mesecu dni so limone pripravljene za uživanje.