Zanimivosti

Ta teden kuhamo s … plesalko Martino Plohl

Lara Paukovič, Zvezde
8. 9. 2017, 09.00
Deli članek:

Pečena polenta s sirom in češnjevim paradižnikom.

Martina Plohl, ki je tekmovala v letošnjem šovu Zvezde plešejo, zelo rada kuha, zlasti za svoje najdražje, čeprav priznava, da jo zaradi dela velikokrat pesti časovna stiska. Zato se toliko bolj potrudi ob posebnih priložnostih, ko z veseljem pripravi kakšno sladico, ali za božično večerjo, priprava katere ji predstavlja poseben izziv. »Sicer pa zelo rada pripravljam nove stvari in preizkušam nove recepte, ki jim vedno rada dodam še kaj po svojem okusu. Držim se načela, da če kuhamo s srcem, bo jed zagotovo okusna,« pravi. Za ustvarjanje v kuhinji jo je že kot otroka navdušila mama. »Zame je prav ona najboljša kuharica – že kot majhna sem ji vedno pomagala pri pripravi kosila in se pri tem tudi veliko naučila.« Njen najljubši recept je pečena polenta s sirom in češnjevim paradižnikom, ki ga je z veseljem delila z bralci Zvezd.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 2 skodelici polente
  • jušna osnova
  • kokosovo olje
  • pršut
  • mocarela
  • parmezan
  • češnjev paradižnik

Priprava:

Polento vsujte v vročo jušno osnovo in kuhajte pet minut. Pri tem ne pozabite mešati, da polenta ostane gladka. Ko je polenta pripravljena, jo po plasteh enakomerno razporedite po pekaču, ki ste ga naoljili s kokosovim oljem. Med plasti polente dodajte koščke mocarele in pršuta. Ko ste po pekaču razporedili vso polento, posujte po vrhu jedi nariban sir oziroma parmezan in koščke pršuta ter razpolovljene češnjeve paradižnike. Namesto paradižnika lahko uporabite tudi narezane bučke. Jed nato dajte v dobro segreto pečico, da se lepo zapeče in da sir po vrhu dobi zlato rjavo barvo. Ko je jed pripravljena, jo postrezite v obliki kvadratkov skupaj z veliko skledo zelene solate, posute s semeni, in narezanim svežim korenčkom.