Zanimivosti

Svinjski zrezki z rožmarinom in rdečo čebulo

Maja Poljšak, Maja
6. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Poleg obilice sveže zelenjave na voljo tudi veliko svežih dišavnih zelišč, ki dajo jedem tisto pravo mediteransko aromo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 svinjski zrezki po 150 g
  • 1 ščep soli
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 vršički svežega rožmarina
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička zrnc rdečega popra

Priprava:

  1. Zrezke solimo, čebuli olupimo in narežemo na krhlje, vršičke rožmarina umijemo in osušimo ter natrgamo na manjše koščke. Poper zdrobimo.
  2. V ponvi stopimo maslo, dodamo približno polovico rožmarina in zrezke ter jih na močnem ognju na vsaki strani pečemo po minuto. Nato znižamo temperaturo in zrezke pečemo 5 minut, jih obrnemo, dodamo čebulo in preostali rožmarin, potresemo z zdrobljenim rdečim poprom in pečemo še približno 4 minute.