Zanimivosti

Svinjski zrezki z rožmarinom in rdečo čebulo

Maja Poljšak, Maja
6. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Poleg obilice sveže zelenjave na voljo tudi veliko svežih dišavnih zelišč, ki dajo jedem tisto pravo mediteransko aromo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 svinjski zrezki po 150 g
  • 1 ščep soli
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 vršički svežega rožmarina
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička zrnc rdečega popra

Priprava:

  1. Zrezke solimo, čebuli olupimo in narežemo na krhlje, vršičke rožmarina umijemo in osušimo ter natrgamo na manjše koščke. Poper zdrobimo.
  2. V ponvi stopimo maslo, dodamo približno polovico rožmarina in zrezke ter jih na močnem ognju na vsaki strani pečemo po minuto. Nato znižamo temperaturo in zrezke pečemo 5 minut, jih obrnemo, dodamo čebulo in preostali rožmarin, potresemo z zdrobljenim rdečim poprom in pečemo še približno 4 minute.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja