Namesto lisičk lahko uporabimo tudi kako drugo vrsto gob, rukolo pa zamenjamo z berivko, hrustavko in podobnimi vrstami zelene solate.
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 kg olupljenega in na koščke narezanega krompirja,
- 1 žlička soli,
- 2 l vode,
- 1 žlica olivnega olja,
- 250 g očiščenih majhnih lisičk,
- 2 strta stroka česna,
- 150 g oprane in očiščene rukole,
- za solatni preliv:
- 1 žlica olivnega olja,
- 1 žlička jabolčnega kisa,
- ½ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- ½ žličke drobno sesekljanega svežega timijana,
- ¼ žličke čilijevih kosmičev.
Priprava:
- Krompir do mehkega skuhamo v vodi, ki smo ji dodali ½ žličke soli. Odcedimo ga in preložimo v skledo.
- Na segretem olju 10 minut pražimo lisičke, da se zmehčajo in tekočina povre. Solimo jih in damo v skledo h krompirju.
- Posebej zmešamo sestavine za solatni preliv.
- Ko se krompir in lisičke ohladijo, dodamo rukolo in prelijemo s solatnim prelivom. Solato premešamo in takoj ponudimo.