Zanimivosti

Krompirjeva solata z lisičkami in rukolo

Zvonka Labernik, Ženska
15. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V sezoni gob si lahko večkrat privoščimo takšno bogato krompirjevo solato.

Namesto lisičk lahko uporabimo tudi kako drugo vrsto gob, rukolo pa zamenjamo z berivko, hrustavko in podobnimi vrstami zelene solate.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 kg olupljenega in na koščke narezanega krompirja,
  • 1 žlička soli,
  • 2 l vode,
  • 1 žlica olivnega olja,
  • 250 g očiščenih majhnih lisičk,
  • 2 strta stroka česna,
  • 150 g oprane in očiščene rukole,
  • za solatni preliv:
  • 1 žlica olivnega olja,
  • 1 žlička jabolčnega kisa,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • ½ žličke drobno sesekljanega svežega timijana,
  • ¼ žličke čilijevih kosmičev.

Priprava:

  1. Krompir do mehkega skuhamo v vodi, ki smo ji dodali ½ žličke soli. Odcedimo ga in preložimo v skledo.
  2. Na segretem olju 10 minut pražimo lisičke, da se zmehčajo in tekočina povre. Solimo jih in damo v skledo h krompirju.
  3. Posebej zmešamo sestavine za solatni preliv.
  4. Ko se krompir in lisičke ohladijo, dodamo rukolo in prelijemo s solatnim prelivom. Solato premešamo in takoj ponudimo.