Sestavine za 4 osebe:
- 250 g kuskusa (ali bulgurja)
- 100 g rukole
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 manjša kumara
- 1 pločevinka tunine (160 g)
- 2 manjši rdeči čebuli
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici paste iz posušenega paradižnika (ali
- 2 na drobno zrezana posušena in vložena paradižnika)
- 3 žlice limoninega soka sol
Priprava:
- Kuskus ali bulgur skuhamo v osoljeni vodi. V skledi zmešamo olivno olje, pasto iz posušenega paradižnika in limonin sok, dodamo kuhan kuskus, premešamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo, z žličko odstranimo semena, nato jo narežemo na rezinice. Paradižnike narežemo na četrtine. Čebuli olupimo in narežemo na lističe. Hladnemu kuskusu primešamo kumaro, paradižnike, lističe čebule in rukolo, razdelimo na krožnike, nazadnje obložimo z odcejeno tunino in postrežemo.