Zanimivosti

Kuskus v solati s tunino

Maja Poljšak, Maja
7. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Sredozemske dežele, kakor sta Španija ali Maroko, so s svojo kulinariko lahko pravi navdih za naše kuharske podvige.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g kuskusa (ali bulgurja)
  • 100 g rukole
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 manjša kumara
  • 1 pločevinka tunine (160 g)
  • 2 manjši rdeči čebuli
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici paste iz posušenega paradižnika (ali
  • 2 na drobno zrezana posušena in vložena paradižnika)
  • 3 žlice limoninega soka sol
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Kuskus ali bulgur skuhamo v osoljeni vodi. V skledi zmešamo olivno olje, pasto iz posušenega paradižnika in limonin sok, dodamo kuhan kuskus, premešamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  2. Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo, z žličko odstranimo semena, nato jo narežemo na rezinice. Paradižnike narežemo na četrtine. Čebuli olupimo in narežemo na lističe. Hladnemu kuskusu primešamo kumaro, paradižnike, lističe čebule in rukolo, razdelimo na krožnike, nazadnje obložimo z odcejeno tunino in postrežemo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost