Sestavine za 12 kosov :
- 300 g moke
- 2 žlici zmletih bučnic
- 1 žlica posušenega drobnjaka
- 1 žlička posušenega
- origana ali majarona
- 150 g masla ali margarine
- 250 g mlete govedine
- 1 mlada čebulica
- 1 manjši korenček
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 2 žlici olja
- sol in poper
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 1 zvrhana žlica
- nastrganega parmezana
Priprava :
- Za nadev na olju najprej pražimo in mešamo meso, na drobno zrezano čebulico, korenček in papriko. Ko se meso razdrobi in spremeni barvo, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.
- Modelčke za pite namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Za testo na delovni površini zmešamo moko, ščep soli, zmlete bučnice in zelišča. Dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in jo vgnetemo v moko, dodamo tri žlice mlačne vode in vse hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v plastično folijo in damo v hladilnik.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo, ga damo v modelčke in robove odrežemo. Ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo stepeno jajce in parmezan, nato z nadevom napolnimo modelčke, jih postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.