V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
Sestavine:
- 225 g moke iz pražit Žito,
- 1 žlička pecilnega praška Dolcela,
- 90 g sladkorja,
- 1/2 žličke soli,
- 120 g masla (hladnega, narezanega na kocke),
- 60 ml mleka.
Priprava:
Pečico ogrejemo na 170 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Zmešamo, nato v zmes dodamo maslo in hitro mesimo, da dobimo maso, ki spominja na krušne drobtine. Dodamo mleko in testo umesimo do konca. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo na približno 5 mm debeline in nato oblikujemo piškote. Po želji jih lahko napikamo z vilicami, da v njih naredimo luknjice. Naložimo jih v pripravljen pekač in pečemo približno 20 minut, dokler niso zlato zapečeni.