Zanimivosti

Polnozrnati piškoti

revija Maja
11. 4. 2017, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Sestavine:

  • 225 g moke iz pražit Žito,
  • 1 žlička pecilnega praška Dolcela
  • 90 g sladkorja,
  • 1/2 žličke soli,
  • 120 g masla (hladnega, narezanega na kocke),
  • 60 ml mleka.

Priprava:

Pečico ogrejemo na 170 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.

V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Zmešamo, nato v zmes dodamo maslo in hitro mesimo, da dobimo maso, ki spominja na krušne drobtine. Dodamo mleko in testo umesimo do konca. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo na približno 5 mm debeline in nato oblikujemo piškote. Po želji jih lahko napikamo z vilicami, da v njih naredimo luknjice. Naložimo jih v pripravljen pekač in pečemo približno 20 minut, dokler niso zlato zapečeni.