V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine:
- 140 g masla
- 125 g sladkorja
- 1 vrečka vaniljinega sladkorja Dolcela
- ščep soli
- 1 jajce
- 280 g posebne bele moke Žito
- Hrustljave kroglice Dolcela za okras
Priprava:
- V multipraktiku kremasto stepemo maslo, sladkor, vaniljin sladkor Dolcela in sol. Dodamo jajce ter stepamo do gladkega. Vmešamo še moko in v intervalih mešamo, da se testo začne nabirati v kepo.
- Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v plastično folijo in damo za približno dve uri v hladilnik.
- Testo zvaljamo na približno 5 mm debelo, nato pa z modeli izrežemo piškotke. Položimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo na 180 stopinjah od 8 do 10 minut (da se piškoti strdijo in postanejo zlato zapečeni).
- Po želji okrasimo z maso iz sladkorja in beljaka, ki smo ji dodali poljubne barve, odlične za krasitev pa so tudi hrustljave kroglice Dolcela.