Zanimivosti

Bogata zloženka s tortelini

Maja Poljšak, Maja
4. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Jedi z bolonjsko omako

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g tortelinov s sirom in špinačo
  • 1 žlička masla
  • 1 zelena bučka
  • 1 skodelica bolonjske omake
  • 30 g masla
  • 2 zvrhani žlici moke
  • 300 ml mleka
  • sol in poper
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 2 žlici nastrganega parmezana

Priprava:

  1. V loncu pristavimo vodo za torteline. V kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo, da se moka stopi, nato prilijemo mleko. Kuhamo in nenehno mešamo toliko časa, da se bešamelna omaka začne gostiti, potem solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
  2. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo torteline. Bučko očistimo in narežemo na koleščke. Ko so tortelini že skoraj kuhani, dodamo koleščke bučke in kuhamo še minuto.
  3. Na dno pekača damo nekaj žlic bešamelne omake, da je dno pokrito. Torteline s penovko poberemo iz lonca, jih zmešamo s polovico bolonjske omake in stresemo v pekač.
  4. Po tortelinih porazdelimo preostalo omako, nato vse enakomerno potresemo s parmezanom, obložimo s koleščki bučke in prelijemo z bešamelno omako. Nazadnje pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da se bešamelna omaka zlato zapeče.