Zanimivosti

Lešnikova ovsena kaša z banano

J.G., Maja
24. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

.

Sestavine za 4 osebe:

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 noževa konica cimeta
  • 150 ml lešnikovega mleka
  • 3 zrele banane
  • 2 sadeža pasijonke
  • 1 žlica javorjevega sirupa ali medu
  • 2 žlici lešnikov
  • 4 žlice sojinega jogurta
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Ovsene kosmiče pražimo v ponvi brez maščobe od 4 do 5 minut. Dodamo vodo in cimet, zavremo in 15 minut kuhljamo.
  2. Ovseno kašo odstavimo z ognja, počakamo, da se rahlo ohladi, nato vmešamo lešnikovo mleko.
  3. Banane olupimo in narežemo na koleščke. Pasijonki razpolovimo, odstranimo semena in zmešamo z javorjevim sirupom in bananami. Lešnike na grobo sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe.
  4. Kašo razdelimo v štiri skodelice, dodamo banane in po eno žlico jogurta ter potresemo s praženimi lešniki.