Sestavine za 4 osebe:
- 100 g ovsenih kosmičev
- 1 noževa konica cimeta
- 150 ml lešnikovega mleka
- 3 zrele banane
- 2 sadeža pasijonke
- 1 žlica javorjevega sirupa ali medu
- 2 žlici lešnikov
- 4 žlice sojinega jogurta
Priprava:
- Ovsene kosmiče pražimo v ponvi brez maščobe od 4 do 5 minut. Dodamo vodo in cimet, zavremo in 15 minut kuhljamo.
- Ovseno kašo odstavimo z ognja, počakamo, da se rahlo ohladi, nato vmešamo lešnikovo mleko.
- Banane olupimo in narežemo na koleščke. Pasijonki razpolovimo, odstranimo semena in zmešamo z javorjevim sirupom in bananami. Lešnike na grobo sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe.
- Kašo razdelimo v štiri skodelice, dodamo banane in po eno žlico jogurta ter potresemo s praženimi lešniki.