Zanimivosti

Pogača z gobami in krompirjem

Maja Poljšak, Maja
19. 3. 2017, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 260 g testa za pico
  • 2 žlici orehovih jedrc
  • 600 g zamrznjenih mešanih gozdnih gob
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 175 g neolupljenega kuhanega krompirja
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
  • sol in poper
  • 70 g naribanega ementalca
  • 2 vejici svežega timijana
  • 2 žlici olivnega olja
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Priprava:

  1. Orehe na grobo nasekljamo in v ponvi brez maščobe malo popečemo. Orehe preložimo iz ponve, vanjo vlijemo rastlinsko olje, dodamo narezane gobe, malce posolimo in pražimo 5 minut. Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Timijan osmukamo in zmešamo z olivnim oljem in ščepcem popra.
  2. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo in robove zavihamo navznoter, da naredimo nekakšen rob. Smetani primešamo sesekljan peteršilj, solimo in popramo, damo na testo in razmažemo. Nato obložimo z rezinami krompirja, gobami in potresemo s sirom.
  3. Pogačo v ogreti pečici pečemo 25 minut. Ko je pečena, jo potresemo z orehi in pokapljamo s timijanovim oljem ter postrežemo.