Sestavine za 4 osebe:
- 260 g testa za pico
- 2 žlici orehovih jedrc
- 600 g zamrznjenih mešanih gozdnih gob
- 2 žlici rastlinskega olja
- 175 g neolupljenega kuhanega krompirja
- 100 g kisle smetane
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
- sol in poper
- 70 g naribanega ementalca
- 2 vejici svežega timijana
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
- Orehe na grobo nasekljamo in v ponvi brez maščobe malo popečemo. Orehe preložimo iz ponve, vanjo vlijemo rastlinsko olje, dodamo narezane gobe, malce posolimo in pražimo 5 minut. Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Timijan osmukamo in zmešamo z olivnim oljem in ščepcem popra.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo in robove zavihamo navznoter, da naredimo nekakšen rob. Smetani primešamo sesekljan peteršilj, solimo in popramo, damo na testo in razmažemo. Nato obložimo z rezinami krompirja, gobami in potresemo s sirom.
- Pogačo v ogreti pečici pečemo 25 minut. Ko je pečena, jo potresemo z orehi in pokapljamo s timijanovim oljem ter postrežemo.