Zanimivosti

Piščanec s solato v lepinji

Maja Poljšak, Maja
19. 3. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 350 g piščančjega fileja
  • 2 žlici olja
  • sol in poper
  • 4 mlade čebulice
  • 30 g sveže mlade špinače
  • 2 vejici koriandra
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 manjša kumara
  • 4 vršički mete
  • 50 g jogurta
  • 1 žlica limetinega soka
  • 4 male lepinje
zenska s hranilnikom

Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

Priprava:

  1. Meso po dolžini prerežemo, da kosi niso predebeli, solimo, popramo in premažemo z oljem. V vroči žar ponvi z rebrastim dnom ga pečemo po vsaki strani 3 minute, nato ga obrnemo in pečemo še 2 minuti.
  2. Čebulice poševno narežemo, liste špinače dobro operemo in osušimo na papirnatih brisačah, rdečo čebulo narežemo na koleščke, kumaro na tanke rezine. Vso zelenjavo v skledi posolimo, popramo, dodamo nasekljane listke koriandra. Jogurt zmešamo z limetinim sokom in nasekljano meto, po okusu solimo in popramo.
  3. Lepinje pogrejemo v ponvi ali v pečici, nato jih prerežemo, napolnimo z zelenjavo in rezinami piščanca ter pokapljamo z jogurtovo omako.