Sestavine za 4 osebe:
- 350 g piščančjega fileja
- 2 žlici olja
- sol in poper
- 4 mlade čebulice
- 30 g sveže mlade špinače
- 2 vejici koriandra
- 1 manjša rdeča čebula
- 1 manjša kumara
- 4 vršički mete
- 50 g jogurta
- 1 žlica limetinega soka
- 4 male lepinje
Priprava:
- Meso po dolžini prerežemo, da kosi niso predebeli, solimo, popramo in premažemo z oljem. V vroči žar ponvi z rebrastim dnom ga pečemo po vsaki strani 3 minute, nato ga obrnemo in pečemo še 2 minuti.
- Čebulice poševno narežemo, liste špinače dobro operemo in osušimo na papirnatih brisačah, rdečo čebulo narežemo na koleščke, kumaro na tanke rezine. Vso zelenjavo v skledi posolimo, popramo, dodamo nasekljane listke koriandra. Jogurt zmešamo z limetinim sokom in nasekljano meto, po okusu solimo in popramo.
- Lepinje pogrejemo v ponvi ali v pečici, nato jih prerežemo, napolnimo z zelenjavo in rezinami piščanca ter pokapljamo z jogurtovo omako.